Camu camu - moučka 2 velikosti balení

 
  • 1 z 3
 

CAMU CAMU, JEMNĚ MLETÝ PRÁŠEK SUŠENÉHO PLODU

Superpotravina – potravina, která obsahuje výjimečně velké množství zdraví prospěšných látek.

CAMU CAMU je přezdíváno také jako vitamínová bomba nebo anti-aging hrdina. Mimořádně bohatý zdroj vitaminu C proslulý v celé Amazonii. Malá kulička plodu obsahuje mnohonásobně více vitaminu C než pomeranč.
A to se hodí nejen pro pohodové zvládnutí zimního období.

Tradiční užití, účinky a případný obsah vitaminů a prospěšných látek v superpotravině nejsou schváleny legislativou EU a nesmíme je uvést.
Tak jen napovíme, že obyvatelé Amazonie věří, že je skvělé pro posílení imunitního systému a především pro podporu zdravého pohybového aparátu a že přispívá k dobré náladě. Má příjemnou hořkokyselou chuť.

Použití: 1 lžička denně skvěle doplní smoothie, limonádu nebo osvěží jen tak rozmíchaná ve vodě. Teplota nad 40 °C znehodnocuje vitamín C.

Více informací najdete níže na stránce

Dostupnost Zvolte variantu Skladem (>3 ks) Skladem (2 ks)
Varianta
330 Kč 650 Kč od 330 Kč    
Kategorie Superpotraviny
DÁREK ke každé objednávce nad 500 Kč
DÁREK ke každé objednávce nad 500 Kč
Skladem
ZBOŽÍ SKLADEM odesíláme do druhého dne
Baleno s láskou
BALENO (S) LÁSKOU a ohledem k přírodě
Osobní vyzvednutí na prodejně v Brně
Osobní vyzvednutí na prodejně v Brně
 

CAMU CAMU je přezdíváno také jako vitamínová bomba nebo anti-aging hrdina. Je totiž nejbohatším známým zdrojem “céčka” na světě a domovem celé řady dalších bioaktivních látek. Milují ho nejen původní obyvatelé Jižní Ameriky, ale také moderní věda, která blahodárné účinky camu camu posledních 30 let intenzivně zkoumá.

Indiánský příběh CAMU CAMU

Indiáni využívají ovoce camu camu v tradičním léčitelství od nepaměti. Mají vypozorované, že ovoce je velmi účinná medicína například při nachlazení, nejrůznějších virových infekcích, neplodnosti, migrénách, onemocněních kloubů, problémech se zrakem, zánětech dásní, únavách, depresích a malárii. Jako lék užívají zralé čerstvé ovoce, které pojídají dlouhodobě, tři až pět kousků plodů denně, v kombinaci s dietou.
 

ŽIVOT CAMU CAMU

Přirozené populace ovocného keře camu camu rostou v záplavových oblastech amazonských deštných pralesů, na březích řek, potoků a močálů. Vodu milují, 4 až 5 měsíců v roce jsou v ní doslova ponořené. Když se k nim přiblížíte v době, kdy je zdobí malé bílé květy, okouzlí vás příjemnou sladkou vůní.

Čas na sběr výjimečného superovoce velikosti vlašských ořechů přichází na jaře, kdy za ním indiáni vyráží v dřevěných kánoích - je to jediný možný způsob, jak se k němu dostat. Cestou potkávají celou řadu obyvatel džungle od růžových sladkovodních delfínů, přes obří želvy, po pirarubu či paiche, největší sladkovodní ryby na světě. Ti všichni na těchto místech žijí. Plody výrazně kyselé chuti a sytě červené, fialové či zelené barvy sbírají indiáni ručně přímo do lodi. Zralé ovoce je určené pro rychlou spotřebu, pro dlouhou trvanlivost jsou vhodné nezralé plody, které se suší a následně drtí na prášek.

 

CAMU CAMU JE FRIENDLY

Camu camu se proslavilo především jako nejbohatší zdroj vitaminu C na světě, výjimečně silný booster imunitního systému, pro své antioxidační účinky i jako anti-aging elixír. 

Jeho jedinečný koktejl látek ale pomáhá také vitalitě, psychické rovnováze, funkci nervového systému, kognitivním funkcím a zdraví pohybového aparátu.
A je toho ještě mnohem víc, co camu camu dokáže, proto je pro mnohé králem superfoods.
 
Účinné látky:
  • vitamín C - camu camu ho obsahuje až 40krát více než citrón nebo pomeranč
  • vitamín B2 a B3
  • minerály draslík, železo, rutin, fosfor, vápník, hořčík, měď, sodík, kobalt a selen
  • flavonoidy
  • lutein, betakaroten a další antioxidanty
 
 

CAMU CAMU V KUCHYNI

V Jižní Americe se jí zralé plody camu camu jen tak, anebo se z nich připravuje džus, velmi hořko-kyselý koncentrát ředí vodou. Ovoce je také oblíbenou přísadou zmrzlin a zákusků. 

Můžete se inspirovat anebo si přidat 1/2 až 1 čajovou lžičku do džusu, smoothie, jogurtu, případně je jen rozmíchat v čisté vodě. 

Při nachlazení se doporučuje 3-5x denně rozmíchat 1 čajovou lžičku s medem ve sklenici vlažné vody a vypít. Teplota nad 40 °C znehodnocuje vitamín C.
 
 

CO JEŠTĚ BYSTE MĚLI O AGUAJE VĚDĚT

Vzhledem k nedostupnosti míst výskytu bylo camu camu dlouho známé pouze původním obyvatelům. To se změnilo v roce 1975, když ovoce objevil na trhu v Iquitos výzkumník, jenž jej podrobil první analýze. 

V 80. letech zjistili vědci, že je zdrojem vitaminu C, a na začátku 90. let pak provedli naprosto průlomovou studii ohledně chemických a výživových složení. Na tu navázalo množství výzkumů, které trvají dodnes a potvrzují, co už indiáni věděli dávno - camu camu prospívá našemu zdraví a skutečně funguje na celou řadu problémů, které s jeho pomocí odnepaměti léčili, jen jim říkali jinak.

V kombinaci s macou lucumou působí synergicky.
 

Detailní popis A POUŽITÍ

 
Použití: 1 lžička denně skvěle doplní smoothie, limonádu nebo osvěží jen tak rozmíchaná ve vodě. Teplota nad 40 °C znehodnocuje vitamín C.
Složení: 100 % Camu Camu (bot. Myrciaria dubia)
Původ: Peru – oblast Amazonie

Výživové údaje na 100g:

Energetická hodnota 1 554 kJ/370 kcal
Tuky 0,3 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0 g
Vláknina 5,4 g
Sacharidy 89 g
z toho cukry 0 g
Bílkoviny 5,7 g
Sůl Vitamín C 0 g 7 g
 
 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole: