Camu camu - moučka 2 velikosti balení
Kód: 5535/100 5535/250 Zvolte variantuDÁREK ke každé objednávce nad 500 Kč
ZBOŽÍ SKLADEM
odesíláme do druhého dne
BALENO (S) LÁSKOU
a ohledem k přírodě
Osobní vyzvednutí na prodejně v Brně
Související produkty
Detailní popis produktu
CAMU CAMU je přezdíváno také jako vitamínová bomba nebo anti-aging hrdina. Je totiž nejbohatším známým zdrojem “céčka” na světě a domovem celé řady dalších bioaktivních látek. Milují ho nejen původní obyvatelé Jižní Ameriky, ale také moderní věda, která blahodárné účinky camu camu posledních 30 let intenzivně zkoumá.
Indiánský příběh CAMU CAMU
Indiáni využívají ovoce camu camu v tradičním léčitelství od nepaměti. Mají vypozorované, že ovoce je velmi účinná medicína například při nachlazení, nejrůznějších virových infekcích, neplodnosti, migrénách, onemocněních kloubů, problémech se zrakem, zánětech dásní, únavách, depresích a malárii. Jako lék užívají zralé čerstvé ovoce, které pojídají dlouhodobě, tři až pět kousků plodů denně, v kombinaci s dietou.
ŽIVOT CAMU CAMU
Přirozené populace ovocného keře camu camu rostou v záplavových oblastech amazonských deštných pralesů, na březích řek, potoků a močálů. Vodu milují, 4 až 5 měsíců v roce jsou v ní doslova ponořené. Když se k nim přiblížíte v době, kdy je zdobí malé bílé květy, okouzlí vás příjemnou sladkou vůní.
Čas na sběr výjimečného superovoce velikosti vlašských ořechů přichází na jaře, kdy za ním indiáni vyráží v dřevěných kánoích - je to jediný možný způsob, jak se k němu dostat. Cestou potkávají celou řadu obyvatel džungle od růžových sladkovodních delfínů, přes obří želvy, po pirarubu či paiche, největší sladkovodní ryby na světě. Ti všichni na těchto místech žijí. Plody výrazně kyselé chuti a sytě červené, fialové či zelené barvy sbírají indiáni ručně přímo do lodi. Zralé ovoce je určené pro rychlou spotřebu, pro dlouhou trvanlivost jsou vhodné nezralé plody, které se suší a následně drtí na prášek.
Čas na sběr výjimečného superovoce velikosti vlašských ořechů přichází na jaře, kdy za ním indiáni vyráží v dřevěných kánoích - je to jediný možný způsob, jak se k němu dostat. Cestou potkávají celou řadu obyvatel džungle od růžových sladkovodních delfínů, přes obří želvy, po pirarubu či paiche, největší sladkovodní ryby na světě. Ti všichni na těchto místech žijí. Plody výrazně kyselé chuti a sytě červené, fialové či zelené barvy sbírají indiáni ručně přímo do lodi. Zralé ovoce je určené pro rychlou spotřebu, pro dlouhou trvanlivost jsou vhodné nezralé plody, které se suší a následně drtí na prášek.
CAMU CAMU JE FRIENDLY
Camu camu se proslavilo především jako nejbohatší zdroj vitaminu C na světě, výjimečně silný booster imunitního systému, pro své antioxidační účinky i jako anti-aging elixír.
Jeho jedinečný koktejl látek ale pomáhá také vitalitě, psychické rovnováze, funkci nervového systému, kognitivním funkcím a zdraví pohybového aparátu.
A je toho ještě mnohem víc, co camu camu dokáže, proto je pro mnohé králem superfoods.
A je toho ještě mnohem víc, co camu camu dokáže, proto je pro mnohé králem superfoods.
Účinné látky:
- vitamín C - camu camu ho obsahuje až 40krát více než citrón nebo pomeranč
- vitamín B2 a B3
- minerály draslík, železo, rutin, fosfor, vápník, hořčík, měď, sodík, kobalt a selen
- flavonoidy
- lutein, betakaroten a další antioxidanty
CAMU CAMU V KUCHYNI
V Jižní Americe se jí zralé plody camu camu jen tak, anebo se z nich připravuje džus, velmi hořko-kyselý koncentrát ředí vodou. Ovoce je také oblíbenou přísadou zmrzlin a zákusků.
Můžete se inspirovat anebo si přidat 1/2 až 1 čajovou lžičku do džusu, smoothie, jogurtu, případně je jen rozmíchat v čisté vodě.
Při nachlazení se doporučuje 3-5x denně rozmíchat 1 čajovou lžičku s medem ve sklenici vlažné vody a vypít. Teplota nad 40 °C znehodnocuje vitamín C.
Můžete se inspirovat anebo si přidat 1/2 až 1 čajovou lžičku do džusu, smoothie, jogurtu, případně je jen rozmíchat v čisté vodě.
Při nachlazení se doporučuje 3-5x denně rozmíchat 1 čajovou lžičku s medem ve sklenici vlažné vody a vypít. Teplota nad 40 °C znehodnocuje vitamín C.
CO JEŠTĚ BYSTE MĚLI O AGUAJE VĚDĚT
Vzhledem k nedostupnosti míst výskytu bylo camu camu dlouho známé pouze původním obyvatelům. To se změnilo v roce 1975, když ovoce objevil na trhu v Iquitos výzkumník, jenž jej podrobil první analýze.
V 80. letech zjistili vědci, že je zdrojem vitaminu C, a na začátku 90. let pak provedli naprosto průlomovou studii ohledně chemických a výživových složení. Na tu navázalo množství výzkumů, které trvají dodnes a potvrzují, co už indiáni věděli dávno - camu camu prospívá našemu zdraví a skutečně funguje na celou řadu problémů, které s jeho pomocí odnepaměti léčili, jen jim říkali jinak.
V kombinaci s macou a lucumou působí synergicky.
V 80. letech zjistili vědci, že je zdrojem vitaminu C, a na začátku 90. let pak provedli naprosto průlomovou studii ohledně chemických a výživových složení. Na tu navázalo množství výzkumů, které trvají dodnes a potvrzují, co už indiáni věděli dávno - camu camu prospívá našemu zdraví a skutečně funguje na celou řadu problémů, které s jeho pomocí odnepaměti léčili, jen jim říkali jinak.
V kombinaci s macou a lucumou působí synergicky.
Detailní popis A POUŽITÍ
Použití: 1 lžička denně skvěle doplní smoothie, limonádu nebo osvěží jen tak rozmíchaná ve vodě. Teplota nad 40 °C znehodnocuje vitamín C.
Složení: 100 % Camu Camu (bot. Myrciaria dubia)
Původ: Peru – oblast Amazonie
Výživové údaje na 100g:
Energetická hodnota | 1 554 kJ/370 kcal |
Tuky | 0,3 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Vláknina | 5,4 g |
Sacharidy | 89 g |
z toho cukry | 0 g |
Bílkoviny | 5,7 g |
Sůl Vitamín C | 0 g 7 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat hodnocení
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.